Sumuštiniai su česnakais
Mūsų šeimoje šių natūralių vaistų receptas yra perduodamas iš kartos į kartą. Česnakai yra natūralūs antibiotikai, kaip ir medus, imbieras, greipfrutas, kokosų aliejus ir pan. Net ir nedidelė česnako aliejų koncentracija, organizme stabo bakterijų dauginimąsi.
Dėl jų aitraus skonio, česnakus mėgsta valgyti nedaug žmonių, tačiau šis receptas net ir jiems gali pasirodyti priimtinas, kadangi papildomi komponentai švelnina šį aitrų skonį ir tokį patiekalą kai kurie žmonės gali net palaikyti skanėstu.
Ingredientai
- Česnakas;
- Duona;
- Sviestas – geriausiai būtent jis, nors tiks ir margarinas – silpnina česnako aitrumą;
- Druska – silpnina česnako aitrumą;
Paruošimas
Vienai paprastai duonos riekei pakanka vienos česnako skilties, tačiau jeigu esate česnakų mėgėjas ar jūsų duonos riekė yra labai didelė, galite panaudoti ir daugiau skilčių.
- Išlukštenkite česnako skiltį, ją nulupkite ir nuplaukite;
- Atsipjaukite duonos riekę;
- Užtepkite ant jos sviesto – norint, kad mažiau jaustųsi česnako aitrumas, galima tepti kiek storesnį sviesto sluoksnį;
- Smulkinkite česnako skiltį – smulkius gabaliukus barstant ant užtepto sviesto – norint sumažinti česnako aitrumą, smulkinkite kuo smulkiau;
- Užbarstykite druskos;
Papildomos rekomendacijos
Galima dar švelniai peiliu perbraukti per sumuštinio viršų, kad česnako gabaliukai ir druska truputėlį nugrimztų į sviestą. Nugrimzdę į sviestą dalelės, stipriau laikosi ant sumuštinio paviršiaus ir susimaišo su sviesto konsistencija. Tokį sumuštinį patogiau nešiotis ar duoti vaikams. Daug mažiau ingredientų gabaliukų tada galės nukristi nuo sumuštinio.
Rekomenduočiau jį valgyti kartu su šilta arbata, ji gerai dera prie šio patiekalo ir švelnina česnako skonį.